Powered by Blogger.
RSS

Raya... Raya.. Raya..







beberapa keping yang sempat diuploadkan

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kad Raya

Tahun ni aku dpt jgk 2 kad raya. tp dua dua tu official la. xpe la janji ada jgk yg ingat kat aku sempena raya ni. thanks...


















Ni dari JJ.bos aku kat office.












Yang ni dari BNM CCRIS team. Thank you semua

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Final project biskut raya

ini antara biskut yg aku buat 2 hari sebelum raya. yg penting mantops.!!!


Bikut semperit resepi diambil dari forum cari resepi hanieliza.. sedap dan rapu. yang penting bunga x ranap walaupun dah masak. mmg senang jgk nk buat. puas hati la




Biskut cornflake. ini pn puas hati buat nya. mmg sedap. resepi diambil dari myresepi.net. lepas ni bulan xraya pn aku akan buat










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Biskut Raya edisi seminggu sebelum raya



Tart Coklat - resepi diambil dari myresepi. tp masa aku buat biskut ni aku kelam kabut mengjar waktu nk g klinik. so coklatnya sgt2 comot




xtau nak namakan biskut apa ni. tp sbnrnya resepi diambil dari cari forum - biskut oat. tp aku dh ubahsuai jadi oat coklat bersalut horlick. rasa ok cuma mcm terlebih perasa koko. tu la akibatnya klu derhaka pada resepi lagipn aku pakai quarker oat koko yg baru dicampur dgn instant oat perasa koko. tp blh la buat bykkan biskut

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Buat Biskut raya lagi





Greenpeas Cookies; resepi diambil dari forum cari. sedap gak rasa2 kacang peas tu. Tapi aku ada ternampak resepi yang sama dalam majalah mingguan wanita keluaran khas aidilfirri tahun 2007





Biskut suji brunei; Resepi diambil dari Majalah mingguan wanita keluaran khas aidilfitri tahun 2008. tp aku telah tukar sikit colour dia. senag je biskut ni tp rasa dia mmg klu 10 bintang aku bagi 9. mmg sedap. pakai shortening dgn minyak sapi. pastu ada letak cornflake. mmg sedap. klu xingat nk bwk blk kg mmg dh hbs la aku kerjakan biskut ni



ini biskut suji tadi sebelum digaul dgn susu tepung. colour dia aku alter sendiri nak bagi menarik sikit. bayangkan biskut suji yang ada cornflakes di gaul dgn susu tepung.. mmg sedap sehingga menjilat paper cup tu la. syg nk buang.. hahaha




ni satu lagi biskut maveles. Nama dia cream cheese chookies. mmg sedap dan senang sangat2 dibuatkan. adunan menggunakan cheese. tapi sayang adunan ni menghasilkan sikit je biskut dalam 60 biji sahaja. dah la sedap. dh beberapa biji aku ngap. sayang je nak telan. aku amek resepi ni dari laman web myresepi.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Manisan berbuka



ini betul2 manisan ni. terlebih gula merah dia. apa2 pn pada aku tetap sedap. Juadah berbuka utk ramadhan ke-16

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Dah start buat Kueh Raya



Biskut susu


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Menu berbuka puasa lagi (minggu kedua)





utk hari ke-8 berpuasa. kesian kat hubby aku 2 3 hari sebut nk mkn buah melaka onde-onde. akhirnya baru sempat buat







utk hari ke-9 puasa. mas g fajar pandan indah terbli acuan kueh apam ayu ni. apa lagi mencuba la buat berpandukan respi drpd laman web myresepi. nice very nice and sgt senang






utk hari ke-10 ramadhan. tp warna dia macam nk ke hangus sikit. terpaksa dieditkan sikit gambar burger malaysia ni. agaknya kuali aku telebih panas kut. cubaan pertama. ok la tuh


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget