Powered by Blogger.
RSS

Harimau Malaya mengaum tumpaskan garuda


Alhamdulillah berkat doa seluruh rakyat Malaysai akhirnya skuad bolasepak tanah air berjaya membawa pulang AFF Suzuki cup buat pertama kalinya dlm sejarah penganjuran piala itu. Sungguhpun di asak dan di uji dgn pelbagai rintangan, dugaan, cacian, makian, hinaan, semua itu dipersetankan skuad muda ini. Di harap ini adalah petanda positif kepada perkembangan industri bola sepak tanah air.

Sejak dr awl mggu lalu beberapa nama2 pemain muda mula miniti dibibir para penduduk tempatan yg sebenarnya diakui tidak pernah mengikuti perkemabangan bola sepak tempatan mahupun antarabangsa sebelum ini. Namum secara tidak langsung sekadar nama mereka amat dikenali dan dikagumi rakyat Malaysia skrg. buktinya di laman2 social nama mereka cukup popular dan laman mereka mula dihujani beribu2 peminat. Alhamdulillah sudah ramai menyukai mereka. mereka ini cukup muda. Setahu saya ada yang baru menjangkaui 19 tahun. Insyaallah ada harapan yg amat cerah untuk mereka kemudian hari Cuma pohon mereka ini tidak meninggi diri dan berpijak dibumi nyata. Bola ini bulat bila2 masa booleh diatas dan dibawah. Pohon sekali lagi pada mereka tingkatkan usaha, jgn mudah lupa diri dan tanam keazaman yg kuat. Satu hari insyaallah tiada yg mustahil

Lanjutan dari kejayaan ini perdana menteri Malaysia Datuk Seri Najib Tun Razak telah menghadiahkan satu hari public holiday kpd para penduduk Malaysia bukti sokongan kerajaan terhadap industri sukan tempatan. Ramai yang gembira dgn pengumuman ini yang jatuh pada 31/12/2010. hari terakhir tahun 2010 mgkn sbg saguhati kerana new year eve jatuh pd hari sabtu yang tidak akan diganti cutinya.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 year old boy









Alhamdulillah. Semalam 29 December 2010, genap la setahun usia hero kesayanganku. Syukur pada tuhan. Drpada zero knowledge pasal parenting ni and now at least aku blh berdiri sama tinggi dgn semua 1st experience parent in th world. Such a wonderful feel.

Mengimbas di awal pg 29 December 2009 yang lalu, mmg nightmare la utk kurang lbh 2 mggu slps itu. Tp bila fikir blk skrg itu adalah pengalaman paling berharga bg seorang perempuan bahkan seorang ibu. Bukan semua orang dpt merasakannya.

Buat masa skrg belum terfikir utk tambah lg seorang mgkn keadaan ekonomi yang masih terkapai2 sekarang. Biar la aku membesarkan my boy tu dulu seorang dgn penuh kasih sayang. Tiba masa insyaallah Allah akan membukakan pintu hati aku dan suami menghadiakan adik untuk e-qi

Happy bday eqi. Mama luv u so much. Not much mama mntak Cuma b a gud boy forever. Eqi terlalu kecil utk meminta berlebih2. buat masa skrg aku rasa dia dh jadi yang terbaik. Jarang menyusahkan aku dan suami dan teramat2 buat hidup kami berseri2

Sempena hari lahirnya smlm aku bawa dia dan suami makan di keny rogers walaupun tidakla dia paham segalanya tp aku harap he know that yesterday was special day.

Papanya pula menghadiahkan sebuah kereta beremote control utk dia. TQ papa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

lama dh x update

harap2 lepas ni aku rajin menguodate blog ni asyik duk update blog bake houz je.

apa dlm kepala skrg?

thinking to celebrate or to hv sumthing for eqi... idea! idea! dtg la. looking 4 cheapest, simple but yet remembered event

ntah la xtau lg mcm mana ni. 2 weeks to go. hope got sumthing to share within this 2 weeks

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Fenugreek Seeds


Ini adalah supplement utk ibu2 yg mash menyusukan bbynya utk menambahkan kuantiti susu msg2. Cara pengambilannya aa lah 3-4 biji sekali mkn. Seghari not more than 9 biji. Iananya adalah dari biji halba (yg otg buat nasi dagang)

Dari testimony yg aku baca, ramai yg berpuas hati dgn supplement ni other than menambahkan kuantiti susu ibu ia jgk dpt mmbantu dlm pelawasan..

Tp apa yg aku dpt… menghampakan

Dah lebih seminggu aku cuba amek fs ni but until now still waiting for a gud news. Nothing cnange. Production tetap sama. A little bit frust but it’s ok. think this supplement is not suit with me. Actually bukan xsesuai but no impact. Nk dpt ½ oz pn payah skrg. So, I’ll decide to try another supplement

Nasib baik aku cuba ameky g ada 70 kaspul je hr tu

Xpeduli la apa org nk ckp aku cuba akan sebaik mgkn buat yg terbaik utk anak aku

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Reefqi Azzuri Firzani

Dah lama x update blog ni. sejak give birth to my luvly prince. aku bukak cerita tahun ni dgn about my hero



REEFQI AZZURI FIRZANI BIN MOHD FAIRUS NIZAM was born on 29/12/2010 after 10 strugle hours in labour room. Thank god finally cam make it as normal delivery

masa hbs pantang right after cukur kepala dia.


whatever it is.. i luv him so much... mmmuahhh... i'll do anything for you sayang

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget