Powered by Blogger.
RSS

Persiapan Barang Baby



Dah masuk bulan kelima kandungan aku ni, baru la ku mula survey sikit2 barang2 baby. Kata orang klu beli last minit nnti terasa la sikit perbelanjaan tu. tp memang bila tengan checklist barang utk dibeli tu macam nk buat persiapan kawen pn ada. Blh tahan byk jgk la. selaepas berbincang kami decide utk beli dulu sikit2 mana2 yang dirasakan sesuai. Tambah lagi sekarang ni musim mega sale konon nya harga barang murah kan. bulan lepas aku byk survey harga je. skrg dh start beli so, aku cuba la ingt2 mana yang murah aku beli la. kena budget jgk, xmau la kemudian hari nanti aku jgk yang menanggung bebannya.

Setakat ni aku ada survey ke Jaya Jusco, Sogo, Ampang Point & Carrefour. Macam hari tu kebetulan pegi ampang point tengah ada sale botol susu Avent. Apa lagi aku beli la sbb dah byk kali aku tggu harga murah. Pastu masa g Jaya Jusco pn sama tengah sale barang baby. Aku pn beli baju dan napkin yang dh lama aku cari nak yang ada corak2. dapat la jgk, dan ada tambah2sikit2 dari sogo.

Rasanya skrg kena kurangkan dulu beli baju, hari tu kakak aku cakap stock dia punya byk lagi yang elok2 baby dia xsempat pakai. Nant blk raya aku tengok klu ok aku amek je la. kena berjmat cermat. Selain nya nanti aku update lagi

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget