Powered by Blogger.
RSS

Kejadian Cemas di Ampang Point

Lebih kurang jam 1++ tengahari aku ke ampang point utk membuat pembayaran credit card MBF. Selesai mmbayar hutang perut aku mula berbunyi. Maklumla bila dah berbadan dua ni perut aku cepat aje rasa lapar. Tp aku masih mampu menahan lapar. Aku ke tingkat atas sambil2 mencari seluar utk ibu mengandung. Seluar keje pn dh byk xblh pakai lagi. So, aku memerlukan seluar yang sedikit besar utk menampung perut yg kian membesar ni juga. Setiba dlm FOS tiba2 aku rasa macam nak pitam. Itu petanda yang babi ku dah minta diisi perut. Tanpa berlengah aku dan suami terus mencari tmpat makan. Kitorg decided mkn dia food court tingkat 5(klu xslh aku) satu tingkat dengan pusat bowling. Selesai je menikmati nasi goreng USA. Tiba2 aku terdengar beberapa pekerja maintenance ampang point mula lari berkeliaran. Dan sejurus selepas itu mula kelihatan asap mula memasuki bangunan ampang point itu. Tiba2 aku dan husband mula panic. Syukur kejadian berlaku selepas perut aku diisi. Klu tak keadaan akan bertambah panic kerana aku yakin xmampu utk aku lari keluar dari bangunan itu secepat mgkn disebabkan kitorg berada ditingkat 5 waktu kejadian. Baru aku turun 2 tingkat ke bawah terdengar seorg petugas menasihati kitorg menggunakan tangga kerana escalator memerlukan masa yg panjang dan keadaan dan bertambah kelam kabut. Sedaya upaya aku turun menggunakan tangga kecemasan. Alhamdulillah akhirnya kitorg berjaya keluar dari bangunan. Rupanya bomba dan polis sudahpun menunggu dan dibawadh. Org sudah memenuhi ruang legar. Pasukan bomba cuba memadamkan api yg aku kurang pasti tp berkemungkinan besar berpunca dari salah satu store dari tingkat 1

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget