Powered by Blogger.
RSS

Jom Melawat Panda kat Zoo Negara

 

20 Dec lepas, kesempatan di berikan oleh ambank menaja staff nya melawat Zoo Negara dengan bayaran yg sangat rendah sy kira. Menurut kata my hubby sambutan yg sangat menggalakkan oleh staff menyebabkan mereka terpaksa menutup penyertaan dengan cepat. Alhamdulillah ada rezeki ank2 dpt melawat Zoo. Last sy melawat zoo ni rasanya selepas melahirkan ank kedua sy maknanya dlm tahun 2012. Jadi kiranya lawatan kali ini sy tidak la teruja sgt utk berjumpa bersalam dengan semua penduduk2  tetap zoo Negara tu. Peluang diambil utk melawat anak panda sj memandangkan bayaran sebelum ini agak mahal dan itu la yang dibanggakan oleh rakyat2 jelata kan

Jom cuci mata gmbar2 bawah ni. X banyak sangat pun kan


Sebelum masuk zoo amek gmbr family dulu

Ni unta angin ye




Mcm x puas hati sgt pun tengok panda. Sy rasa lagi puas hati masa sy tengok kat ocean park hong kong dulu. Mcm lemah je. Ank dia xbg tengok. Lepas kul 2.30 pm baru ada. Tak kuasa la nak tunggu. Waktu menengok dia bg 20 minit je tau. Mula2 rsa mcm kejap sgt kan. Tp sbb xde menda pun nk tengok panda sekor tu je. Dh la jauh sgt. Panda tu pulang baring je termenung. Tempat laluan sangat sempit.

 

Sebelum masuk tengok tu kena dengar staff zoo bercerita tu. Pastu ada dia edarkan tabung kutipan derma


Ini resepi kek panda. Klu sda yg terasa nk cba blh buat sndr hehe



Sy lagi excited masa nak keluar sbb akan melalui tempat2 mcm dunia panda. Ada café yg jual cupcake bentuk panda. Boleh la rasa dia. Klu penat2 boleh la duduk lepas di café ni.

 

Pastu berjalan menuju pintu luar akan melalui kawasan kegemaran ramai. Kedai souvenir. Tips kat sini. klu beli lebih dia mungkin akan bg free gift tau. Free gift dia key chain dgn fridge magnet jugak

Tips utk photo booth

Masa sy pegi dia kata ada promo 7 keping gambar dpt rm120. Dengan dia akan copy gmbr ke fon kita (klu iphone dia akan wasap). Pastu dia bg key chain jugak. Lepas beli me rasa mbazir plak. Kalau sekeping2 rm30 sekeping gmbr

 

Tmbh ckit. Sblm kluar kitorg dpt hamper besar ni atas sporting berpakaian mengikut tema ambank. Ok la jgk. Byk kegunaan hamper ni


tq ambank. 

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget