Powered by Blogger.
RSS

Sambutan hari lahir eqi di sekolah


Sambutan Hari Lahir Eqi at School

Ibad juga menyelit skali

Advance celebration for my 1st son. 25 hari awal. Birthday sebenar dia 29 December. Sejak masuk smart reader 2 tahun ni belum sempat celebrate dgn kawan2 dia sbb bday dia jatuh masa cuti sekolah. Sy tidak mahu dia rasa terpinggir tidak pernah sekali pun sambut dgn kawan2 dia. Sebagai kenangan dia smart reader sy rancang kan sebuah sambutan utk nya.

 


Memang niat saya mahukan sebuah sambutan yang simple tp memorable utk teachers dan friends dia. Hampir 3 mggu sy cuba fikirkan segala2 nya. Ok la boleh la menjadi sesuatu untuk dia ingati insyaallah


Mmg dari awl eqi request nak kek crane. Lately dia sgt obsess dgn crane. Kat kl ni kan byk banguna2 under construction. Klu ada crane dia mmg sgt teruja especially tower crane. Ada cadangkan dia utk buat kek2 kartun yg agak in mcm robocar poli, tobot, Thomas & friends tp semua dia xnk. Dia nk crane jugak. Penat jugak sy memikirkan mcm mana nk buat. Nk ode kat mana. Ada ke org blh penuhi permintaan dia tu.

 

Akhirnya sy dpt idea utk buat tema construction. so mula cari beberapa mainan crane yg agak sesuai utk letak atas kek. Oh, sblm tu sy dh decide utk buat sndr kek. Since bahan2 dh ada. Jadi la rupa itu kek nya. Ok la teruja jugak eqi walaupun awlnya tipu dia kata buat kek kawan mama. 

 





Menu2 lain sy ode je. Nasi goring cina xpedas sebekas pastu pudding sedut tp dlm bekas dadih. Pastu sy goreng ckit nugget.



Pastu pasal goodies antara elemen yg juga penting agak pening jugak kepala sy memikirkan. Akhirnya ini la jadinya.

 


 


Antara isi dalam dia. Roti twiggies coklat, set sudu, garfu, pisau plastic, button badge, coklat  dan topeng mata yg kertas tu. Goodie tu semua buat sndr. Simple je bila mengenangkan biasa eqi pun setiap kali bwk blk goodie bag x smp sekerat hari terus rosak kemana2 dh semua brg. Utk elakkan pembaziran kita bg yg biasa2 je la

 

 

 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget