Powered by Blogger.
RSS

Adam dan Hawa episod 63

Semalam punya episode masih lagi lemau Cuma ada sikit2 je yang buat kita tersenyum dorang2 especially bab ain mengalah

Johan menyesal dgn segala tindakannya selama ini. Dia mula mengingati kenangan bersama ain

Pagi itu ain bangun tidur teringat kata-kata azie supaya buang cerita buruk dan syaitan tak kan ganggu mereka lagi. Dia menghububgi am. Tapi dibatalkan oleh am. Am tidak mahu menjawab panggilan Ain


Azie ternmpk bunga yang diterima Ain semalam yang diletakkan diruang tamu mereka. dilihatnya tulisan di kad itu. Dia amat mengenali tulisan tsebut



"Cantiknya bunga" tanya Azie sebaik Ain muncul
 "Ada org letak atas cermin kereta aku semalam" Tetapi Ain tidak tahu siapa pemberinya walaupun ada kad tetapi tiada nama

Sementara itu Am ke rumah mamanya untuk menghantar kereta sebelum bertolak ke London. Mama bertanya pada Am Hawa dh tau belum pasal Am nak g London
"Tau cuma tak boleh hantar dia ada kelas pagi" Am jawab tergagap-gagap tanda menipu
"Nanti pesan ngan hawa kalau am tak ada nanti datang la sini" pesan mama
"Nanti Am pesan la ngan menantu mama tu" jawab Am


Azie mengajak Ain sarapan bersama disuatu tempat
"Tu tulisan Johan" kata Azie
"Ko kenal tulisan tu. maknanya dia ikut aku sampai ke universiti" Ain mula cuak dan takut sekiranya Johan membuat sesuatu diluar jangkaan. Azie ingin meminta bantuan ain tetapi akan dibeitahu kelak.
Ain menyatakan kesudian kerana dia akan pulang awl petang ini selepas kelas dia ingin bertemu Am


"Betulkan aku ckp. tak salah kan mengalah" Usik Azie bila menyedari hati Ain sudah lembut untuk mengalah pada Am

Johan pulang ke rumah pagi itu sedang ibu dan bapanya sedang bersarapan dirumah. Bapanya menegur sikap Johan. Johan bersiap untuk ke pejabat. Dia je ubunya dan memohon maas dari ibunya atasa semua kesalahan dilakukan selama ini. Namun disambut dengan tiada tutur kata




Di Universiti Ain masih terkenang semua kenangan dengan Am dan kata-kata manis Am yang berjanji tidak akan meninggalkan dia. Dia cuba hubungi am lagi. Tetapi kali ini tidak dapat dihubungi. Ain

Azie menerima SMS dari Johan. Tetapi Azie kebingungan untuk membalas atau tidak. Di mula mengenangkan kenangan bersama Johan



Ain masih menunggu call dari Am. Dia menaip SMS untuk Am



'Slm abang i miss u. Abang xtak rindu Ain ke?' dihantaranya SMS berkenaan dan menunggu kalau-kalau ada balasan dari Am
Telefon Ain berbunyi erm.. Azie yang sms. Ingtkan am. Sedikit hampa Ain
Masih menanti jawapan Am. Ain harus meneruskan tugar mengajarnya sambil menanti penuh harapan kalau-kalau ada pengkhabaran dari Am

Sampai ke malam telefon msh ditangan Ain. Menanti panggilan atau SMS Am. Sambil menanti kepulangan azie.




Azie keluar dari office rupanya johan sudah menunggu diluar pintu office. Mereka meluangkan masa pegi minum dan bebincang bersama. Azie yang sangat kecewa dengan sikap Johan. Dia menasihatkan Johan untuk tidak mengganggu Eja lagi. Dia memulangkan 2 cincin simpanannya. Satu pemberian ibunya (tanda merisik) dan satu lagi dari Eja.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget