Powered by Blogger.
RSS

Adam dan Hawa Episod 51

Ok kisahnya bersambung selepas Johan memberi amaran pada Ain akan ketidapuasan hatinya itu. Dalam perjalanan pulang didalam kereta Ain masih tertanya-tanya apa lagi yang Johan mahu. Apa yang Johan belum puas hati.

Setibanya di rumah Ain terus mendapatkan hadphonenya yang tertinggal dibilik.

“Banyaknya miss call”

Ain terus return call seseorang

“Assalamualaikum” Ain menghubungi Am setelah mendapat beberapa panggilan tidak dijawab dari Am

“Am call Ain, kenapa”
“Takde. Am nak ajak Ain kuar dinner malam ni” Am menyampaikan pesanan mamanya untuk membawa Ain keluar makan malam ke rumah mamanya malam ini. Tapi malangnya Ain sudah berjanji dengan Azie untuk keluar makan malam bersama

“Azie saja ke? Johan ada sekali?”
“Kalau ada pun kenapa”
Am kedengaran agak cemburu sekiranya Johan turut mengikuti makan malam
“Jangan risau Johan tak ada. untuk girl saja. Girls night out”
“Macam tu la pujuk suami”

Ain ternampak beberapa lagi miss call daripada Johan.
“Johan nak apa lagi?” terus Ain hubungi Am

Ain dan Johan telah berjanji untuk bertemu dia suatu tempat bagi membincangkan sesuatu. Johan datang dengan pelbagai ketidakpuasan hati. Alang-alang pertemuan mereka Ain memulangkan kembali barang yang diberi Johan sewaktu mereka di Perth dulu.

“U masih simpan?” Tanya johan
“Yes” Ain cukup tegas kali ini sambil menyatakan Ain lebih berhak keatas Johan

Sepulangnya ke rumah. Azie menunggu untuk mendengar lagi dan lagi kisah-kisah Ain. Sambil itu beberapa kali Johan menghantar SMS pada Ain. Ain cuba sembunyikan agar tidak diketahui Azie bagi menjada hati kawan baiknya itu.  Sedang Ain bercerita dengan Azie, seseorang menghubungi Ain. Bergegas Ain naik kebilik

“Assalamualaikum”
“waalaikumussalam”
“esok kelas Ain pukul berapa? Esok Am cuti”
“kenapa”
“Esok Am cuti, so, Am nak jadi driver Ain”
“Esok kelas Ain pukul 11 pagi lepas tu pukul 3 petang”
“Ok. Esok pukul 9 pagi Am datang jemput Ain”
Kedengaran perbualan mereka agak mesra malam ini. Sepertinya Ain sudah boleh menerima Am seadanya sebagai suaminya



 

Keesokan paginya. Am tiba dirumah Ain sambil membunyikan hon menandakan dia sudah sampai . Ain mengintai dari tirai kamar.

“awalnya dia sampai” terus berlari ke bawah sambil menutup kepala dengan tuala
“Am tunggu sekejap ye. Am tengah bersiap”
Am mengangguk tanda setuju.
Ain kembali berlari naik kebilik. Bertembung dengan Azie

“Eh, ko keluar dengan Johan ye’
“Aah”

Azie telah siap untuk keluar juga. Sambil buka pagar rumah. Sempat Azie memerli Am

“kenapa tunggu kat luar Am. Masuk la. Awak tu ada lesen”
Am terdiam.

Ketika sedang bersiap dimeja mekap. Kedengaran seperti pitu rumah ditutup.

“Azie, ko ke? Am ada kat luar tu. suruh dia tunggu sekejap. Aku tengah bersiap” Jerit Ain
Tidak puas hati Ain terus keluar turun melihat sendiri



"Siapa suruh masuk?”
“Baik Am keluar sekarang,nanti jiran nampak, Ain yang susah.”
"Susah apa? takut kena tangkap lagi ke? kita kan dah kahwin,nak takut kena tangkap apa pulak”.
 “Tolonglah keluar,Bukan Am yang tinggal sini, nanti Ain dan Azie yang susah.”
Ain bergegas masuk ke bilik dan mengunci pintu
"Dia suami kau Ain..." bisik Ain sendirian
Tiba-tiba pintu bilik dibuka. Ain tergamam
"Berani Am masuk bilik Ain"! "How did you get in?How did you get into my room?”
Kemudian Am menunjukkan anak kunci di tangannya



“Lain kali, jangan tinggalkan kunci depan pintu,Lepas guna simpan,Kalau tinggal macam ni, sesiapa pun boleh masuk.”
Ain cuba rebutkan kunci ditangan Am. Tapi hampa. Am cuba mendekatkan diri pada Ain

“tunggu dulu kat luar. Ain nak siap. nanti Ain turun”
“erm” keluh Am

Tiba-tiba Am makin menghampiri Ain. Ain mula takut
"Am takkan buat sesuatu yang Ain tak suka.Remember,you hate me,Am takkan tambah benci Ain pada Am lagi”
"i love you, Am takkan sakitkan hati Ain lagi
“Pujukannya itu bagaikan satu kunci melepaskan benteng kebencianku terhadapnya selama ini. Rasa takut,marah mula lenyap perlahan-lahan.Dalam sekelip mata,aku sudah berada di dalam pelukan Am” Hati Ain bersuara
"Ini isteri Am”, bisik Am
“Isteri Am yang Ain tak secantik perempuan lain,"





Bersambung ke episode seterusnya

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget